PRAKTISCHE

INFORMATIE

COVID19

Ons evenement volgt de federale richtlijnen. Ongeacht de geldende regels vragen we om zo veel mogelijk afstand te bewaren, een mondmasker te dragen waar aangegeven en/of de aangegeven wandelrichting te volgen.

BEREIKBAARHEID

Met de auto

Mol ligt ongeveer in het midden tussen de autosnelwegen E34 en E313. Kom je van de E34 dan neem je afrit 26 Retie en volg je de N118 tot de kruising met Sluis. Volg Sluis & Zilvermeerlaan tot de Postelsesteenweg. Volg hier de pijlen naar de parking te Sunparks.

Let op: De Bailey-brug bij de Postelsesteenweg zal afgesloten zijn voor alle verkeer !


Kom je van de E313 dan neem je afrit 23 Geel-West en volg je de N19 richting Geel. Vervolgens rijd je over de N71 richting Mol. Eenmaal in Mol-Rauw volg je de N136 richting Postel tot aan de Maat.

Er is een ruime parking voorzien aan Sunparks welke duidelijk is aangegeven. We vragen echter om zo veel mogelijk te carpoolen !

Met de bus

Kom je in groep met de bus ? Laat dit dan aan de organisatie weten via info@demolse60.be zodat we een busparking vrij kunnen houden.

Met de fiets

De Maat ligt bij fietsknooppunt 75. Er zijn genoeg plaatsen voorzien om je fiets te stallen.

Te voet

De echte die-hards komen natuurlijk te voet! Op wandelknooppunt 56 vind je de ingang van de Maat.

PARKING

Een ruime verharde en afgesloten parking is voorzien op 2.5 kilometer van de start. Dit bij Sunparks Kempense Meren – Postelsesteenweg 100, 2400 Mol.


Opening parking: 04u30

PENDELBUSSEN

Pendelbussen zijn gedurende het gehele event voorzien om u van en naar de parking te brengen. Er rijdt elk half uur een bus tussen de parking en het event.

·      04u45-22u30            doorlopend bussen voorzien

Indien je toch graag te voet gaat van de parking tot de start, kan je deze knooppunten volgen tot aan de Maat:

71-70-69-58-54-55-23   

Wandelafstand: 2.1 km


KISS & RIDE

Snel iemand afzetten op enkele honderden meters van de start?


Dat kan bij onze Kiss & Ride zone (De Maat 4, 2400 Mol) tegenover Jeugdkamp De Maat.

In deze zone is het verboden om te parkeren en geld daarom een maximale stilstandtijd van 5 minuten. Geparkeerde wagens zullen dan ook meteen weggesleept worden.

PARKING

Pendelbussen worden voorzien tussen de parking & evenementlocatie

START, FINISH & SUPPORTERSZONE

Pendelbussen worden voorzien tussen de parking & evenementlocatie

BAGAGE

Uw bagage kan je GRATIS inleveren ter bewaring en terug opvragen wanneer je dit wenst aan het bagagedepot op de Maat. Dit is ook het punt waar de bevoorradingen op de Maat zullen verdeeld worden.

VERZEKERING

Bij het betalen van het inschrijvingsgeld ben je officieel verzekerd voor de wandeltocht. Enkel op het parcours vanaf 5u00 tem 22u00.

EHBO

Op de Maat is een EHBO post met mogelijkheid tot medische verzorging voorzien. Op de andere bevoorradingspunten is er een basis EHBO voorzien voor kleine voorzorging.

E-TICKET

Breng je ticket met barcode of QR-code digitaal of afgedrukt mee. U hebt dit ticket nodig bij de start én de finish. Indien u uw wandeltocht vroegtijdig beëindigt, laat u uw ticket ook uitscannen bij de finish. Zo wordt u uit ons opvolgsysteem verwijdert.

DE TOCHT

De gehele tocht van 60km is samengesteld uit 3 lussen van respectievelijk 32 km, 18 km en 10 km. Na elke lus komt u terug op het centrale punt ‘De Maat’. Elke lus is bepijld met een eigen kleur.

BEVOORRADING

Bevoorrading is inbegrepen bij de lange-afstandstochten met vooraf aangekocht ticket via de ticketshop. Elke post is voorzien van een toilet, vuilbak, basis EHBO, en gratis water. Op elke bevoorradingspost is er iets extra voorzien: raadpleeg hiervoor het schema hieronder. Dit is inbegrepen bij uw inschrijving en krijgt u op vertoon van uw kaart.

In totaal zullen 9 bevoorradingsposten voorzien worden op de route van 60 km. De deelnemers die niet de volledige 60 km wandelen, kunnen enkel gebruik maken van de posten op hun route. De eerste bevoorrading van elke lus vindt men steeds op De Maat bij de start. Na finish, kan elke deelnemer zijn aandenken en consumptiebon ophalen op het secretariaat.

De bevoorradingsposten op de Maat hebben extra voorzieningen zoals een uitgebreide EHBO-post met medische verzorging. Daarnaast kan je er terecht om diverse dranken aan te kopen (zie verder).

Middagmaal

Als middagmaal wordt er een take-away penne Bolognaise met kaas & brood voorzien in een handige beker zodat je zelfs al wandelend je middagmaal kan opeten. Dit middagmaal wordt je aangeboden op De Maat op kilometerpunt 32. Afhalen kan van 9u45 tot 14u50.

Gaf u bij het bestellen van uw ticket aan dat u vegetarisch bent, vraag hier dan expliciet naar bij het inruilen van uw bon.

Drinkbussen

Drinken zal niet meer voorzien worden in plastic flesjes of bekers maar via watertappunten. Iedere wandelaar wordt daarom verwacht een eigen drinkbus mee te brengen. Op het event zullen enkele drinkbussen te koop aangeboden worden.

VOLGWAGENS

Willen jouw vrienden en familie je graag aanmoedigen op de verschillende bevoorradingsposten? Dat kan perfect want het parcours is nergens afgesloten voor het verkeer. Hierboven vind je een overzicht van de adressen van de bevoorradingsposten.

We vragen aan alle volgwagens om zich te allen tijde aan de verkeersregels te houden wat betreft parkeren op de openbare weg. Hou er rekening mee dat bij bevoorradingspunt ’t Netepleintje en De Vijver geen parking aanwezig is.


Let op: voor de veiligheid van onze wandelaars is de Baileybrug afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.


BEZEMWAGEN

Luister naar uw lichaam. Deelnemen is belangrijker dan de eindstreep halen. Als je moet opgeven en niet meer op eigen krachten op de Maat geraakt dan neem je best contact op met de organisatie en dan sturen zij de bezemwagen.  Probeer op eigen krachten nog tot een punt te geraken waar de bezemwagen je kan ophalen. Denk eraan dat dit niet overal het geval is.

Het is belangrijk dat je altijd goed weet waar je je bevindt op het parcours. Denk hierbij aan de verschillende knooppunten en herkenningspunten die je passeert. Contactgegevens secretariaat tijdens de Molse 60: +32 498 2 008 72

Enkel te gebruiken in hoge nood en niet voor andere doeleinden. Misbruik wordt niet getolereerd.

NOODSITUATIE

Kom je terecht in een noodsituatie bel dan meteen de organisatie op. Zij zullen een ambulance of de politie ter plaatse sturen. Het is belangrijk dat je altijd goed weet waar je je bevindt op het parcours. Denk hierbij aan de verschillende knooppunten en herkenningspunten die je passeert. 

Contactgegevens secretariaat tijdens de Molse 60: +32 498 20 08 72

Enkel te gebruiken in hoge nood en niet voor andere doeleinden. Misbruik wordt niet getolereerd.

ETEN & DRINKEN

Op de maat zijn er verschillende mogelijkheden tot eten en drinken. Dit voor zowel supporters als voor de wandelaars. De deelnemers van De Molse 60 krijgen uiteraard op verschillende posten bevoorrading. Ook kan je bij uw inschrijving aanduiden of je een middagmaal wenst.

Er is een drankwagen waar verschillende soorten fris, (speciaal)bieren en wijnen verkrijgbaar zijn. De drankwagen is geopend vanaf 10 uur.

Barbecue

Vanaf 17u start ons avondfeest met hierbij de mogelijkheden tot BBQ. Dit aangevuld met een verzorgd groentebuffet. Voor de wandelaar met een kleine honger zal een foodtruck aanwezig zijn.

Er is live muziek voorzien vanaf 14u. Bij zonsondergang steken we het kampvuur aan.

OVERNACHTEN

Kom je graag een weekend naar het prachtige Mol? Wat een goed idee! Overnachten kan op volgende locaties:

 • Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
 • Sunparks Kempense Meren
 • Hotel Corbie Mol (te bereiken met auto/bus)

VIERVOETERS

Het is verplicht om honden aan de leiband te houden op de Maat en tijdens de wandeltocht. Denk er aan dat je regelmatig in natuurgebied zit en we de rust hier zo weinig mogelijk willen verstoren. Ook uit de respect voor de andere wandelaars vragen we om uw trouwe viervoeter goed bij u te houden. Houd hierbij ook rekening met de weersomstandigheden (te warm, te nat) want ook honden zijn hieraan gevoelig.

TERUGBETALING

Bij annulatie van het event worden de tickets 100% terugbetaald.

Let op: Tickets kunnen niet zelf geannuleerd worden & er wordt ook geen wachtlijst gehanteerd. Tickets kunnen wel zelf omgeruild worden via TicketSwap.

TIPS

 • Draag een fluohesje, zo ben je ook in de vroege uurtjes goed zichtbaar voor het verkeer.
 • Breng een zaklamp mee zodat u geen enkele pijl mist in het donker.
 • Vergeet zeker je drinkbus niet. Sinds dit jaar werken we met watertappunten.
 • Bagage kan gratis ter bewaring worden gegeven op het centrale punt De Maat.
 • Een EHBO post van het Rode Kruis is aanwezig op De Maat.
 • U kruist tijdens de wandeling meerdere malen de openbare weg. Deze wegen zijn niet afgesloten. Hou u dus steeds aan de verkeersregels. U staat in voor uw eigen veiligheid.
 • Luister naar je lichaam. Stop wanneer het niet meer lukt. In geval van nood staat een bezemwagen paraat om je te komen oppikken.
 • Op De Maat vinden ook supporters en kinderen alles wat ze wensen. We voorzien er tal van leuke animatie en activiteiten voor de kinderen en ook livemuziek.

De Molse 60 VZW

Heuvelstraat 20 – 2400 Mol

ORGANISATIE

nl_NLDutch