PRAKTISCHE

INFORMATIE

COVID

Voor deelname aan dit event, of voor toegang tot de supporterszone op De Maat heeft u geen Covid Safe Ticket nodig. Wij vragen wel op de aangeduide plaatsen afstand te bewaren, een mondmasker te dragen en/of de aangegeven wandelrichting te volgen.

BEREIKBAARHEID

Met de auto

Mol ligt ongeveer in het midden tussen de autosnelwegen E34 en E313. Kom je van de E34 dan neem je afrit 26 Retie en volg je de N118 tot in Retie centrum. Vervolgens  rijd je over de N123 richting Postel. Eenmaal in Postel volg je de N136 richting Mol-Rauw tot aan de Maat.

Kom je van de E313 dan neem je afrit 23 Geel-West en volg je de N19 richting Geel. Vervolgens rijd je over de N71 richting Mol.  Eenmaal in Mol-Rauw  volg je de N136  richting Postel tot aan de Maat.

Er is een ruime parking voorzien aan de Maat welke duidelijk is aangegeven.

Met de fiets

De Maat ligt bij fietsknooppunt 75.

Er zijn genoeg plaatsen voorzien om je fiets te stallen.

Te voet

De echte die-hards komen natuurlijk te voet!

Op wandelknooppunt 56 vind je de ingang van de Maat

BAGAGE

Uw bagage kan je inleveren ter bewaring en terug opvragen wanneer je dit wenst aan het bagagedepot op de Maat. Dit is ook het punt waar de bevoorradingen op de Maat zullen verdeeld worden.

VERZEKERING

Bij het betalen van het inschrijvingsgeld ben je officieel verzekerd voor de wandeltocht. Enkel op het parcours vanaf 5u tem 21u.

EHBO

Op de Maat is een EHBO post van het Rode Kruis met mogelijkheid tot medische verzorging voorzien. Op de andere bevoorradingspunten is er een basis EHBO voorzien.

BEVOORRADING

Bevoorrading is inbegrepen bij de tochten van 28.5 & 60 km. Elke post is voorzien van een toilet, vuilbak, basis EHBO, en gratis water om af te tappen.

Op elke bevoorradingspost is er iets extra voorzien: raadpleeg hiervoor het schema hiernaast. Dit is inbegrepen bij uw inschrijving en krijgt u op vertoon van uw kaart. Hierop zullen ook al uw stopposten geknipt worden zodat er controle is of u reeds bevoorrading ontvangen hebt en de gehele tocht hebt afgelegd.

De stopposten op de Maat hebben extra voorzieningen zoals een EHBO van het Rode Kruis met medische verzorging. Hier kan je nog extra bevoorrading aankopen indien gewenst: flesjes water, cola, aquarius en AA drink. Voor alcoholische dranken kan je terecht aan onze drankenstand. Deze mogen het terrein niet verlaten.

Middagmaal

Als middagmaal wordt er een take-away pasta Bolognaise voorzien in een handige beker zodat je zelfs al wandelend je middagmaal kan opeten. Dit middagmaal wordt je aangeboden op De Maat na 28.5 km.

In totaal zullen 9 bevoorradingsposten voorzien worden op de route van 60 km. De deelnemers die niet de volledige 60 km wandelen, kunnen enkel gebruik maken van de posten op hun route. De eerste bevoorrading van elke lus vindt men steeds op De Maat bij de start. Na finish, kan elke deelnemer zijn aandenken (mits de route volledig werd uitgewandeld) en consumptiebon ophalen op het secretariaat.

Drinkbussen

Drinken zal niet meer voorzien worden in plastic flesjes of bekers. Iedere wandelaar wordt verwacht een eigen drinkbus mee te brengen. Op het event zullen enkele drinkbussen te koop aangeboden worden.

Deze maatregel wordt voor 2021 uitgesteld omwille van Covid-19. Water zal aangeboden worden in afgesloten plastic flesjes.

BEZEMWAGEN

Luister naar uw lichaam. Deelnemen is belangrijker dan de eindstreep halen. Als je moet opgeven en niet meer op eigen krachten op de Maat geraakt dan neem je best contact op met de organisatie en dan sturen zij de bezemwagen.  Probeer op eigen krachten nog tot een punt te geraken waar de bezemwagen je kan ophalen. Denk eraan dat dit niet overal het geval is.

Het is belangrijk dat je altijd goed weet waar je je bevindt op het parcours. Denk hierbij aan de verschillende knooppunten en herkenningspunten die je passeert. Contactgegevens secretariaat tijdens de Molse 60: +32 468 48 47 31

Enkel te gebruiken in hoge nood en niet voor andere doeleinden. Misbruik wordt niet getolereerd.

NOODSITUATIE

Kom je terecht in een noodsituatie bel dan meteen de organisatie op. Zij zullen een ambulance of de politie ter plaatse sturen. Het is belangrijk dat je altijd goed weet waar je je bevindt op het parcours. Denk hierbij aan de verschillende knooppunten en herkenningspunten die je passeert. 

Contactgegevens secretariaat tijdens de Molse 60: +32 468 48 47 31 

Enkel te gebruiken in hoge nood en niet voor andere doeleinden. Misbruik wordt niet getolereerd.

ETEN & DRINKEN

Op de maat zijn er verschillende mogelijkheden tot eten en drinken. Dit voor zowel supporters als voor de wandelaars. De wandelaars die meedoen met de 60, 45, 35 km krijgen uiteraard op verschillende posten bevoorrading. Ook kan je bij uw inschrijving aanduiden of je een middagmaal wenst. Meer info vindt je hierover bij bevoorrading. 

Er is een drankwagen waar verschillende soorten fris, (speciaal)bieren en wijnen verkrijgbaar zijn. De drankwagen is geopend vanaf 10 uur.

Barbecue

Vanaf 17u start ons avondfeest met hierbij de mogelijkheden tot BBQ. Dit aangevuld met een verzorgd groentebuffet. Ook de wandelaar met de kleine honger zijn we niet uit het oog verloren: met een croque deluxe vult u snel uw maag. Inschrijven voor de barbecue kan hier.

Het avondfeest start om 17u en eindigt om 23u30 stipt. Zo kan de rust in het natuurgebied weerkeren. Er is live muziek voorzien vanaf 14u. Bij zonsondergang steken we het kampvuur aan.

OVERNACHTEN

Kom je graag een weekend naar het prachtige Mol? Wat een goed idee! Overnachten kan op volgende locaties:

  • Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
  • Sunparks Kempense Meren
  • Hotel Corbie Mol (te bereiken met auto/bus)

VIERVOETERS

Het is verplicht om honden aan de leiband te houden op de Maat en tijdens de wandeltocht. Denk er aan dat je regelmatig in natuurgebied zit en we de rust hier zo weinig mogelijk willen verstoren. Ook uit de respect voor de andere wandelaars vragen we om uw trouwe viervoeter goed bij u te houden. Houd hierbij ook rekening met de weersomstandigheden (te warm, te nat) want ook honden zijn hieraan gevoelig.

TERUGBETALING

Bij annulatie van het event worden de tickets 100% terugbetaald.

Let op: Tickets kunnen niet zelf geannuleerd worden & er wordt ook geen wachtlijst gehanteerd. Tickets kunnen wel zelf omgeruild worden via TicketSwap.

ORGANISATIE

De Molse 60 wordt in samenwerking georganiseerd door scouts Mol-Ginderbuiten en lichtstoetgroep De Fiksers.

De Molse 60 VZW

0734.648.405

BE48 7370 4887 6727

Nieuwstraat 23 B202 – 2400 Mol

nl_NLDutch